Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turistille sauna olisi elämys

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Marko Simonen kirjoitti meille matkailualan ammattilaisille mieluisasta aiheesta (HS Mielipide 22. 12.). Simonen ehdotti Helsingin Eteläsatamaan saunamaailmaa ja muistutti saunan olevan vahva brändimme.

Indonesiassa paikalliset matkaoppaat vievät turisteja pyöräretkelle maaseudulle. Ohjelmaan kuuluu pysähdys riisiviljelmällä. Turistit riisuvat kenkänsä, käärivät housunlahkeensa, upottavat jalkansa riisipeltoon ja auttavat paikallisia viljelijöitä.

Tutkimusten mukaan matkailualan vahvimpia kuluttajatrendejä on se, että matkailija haluaa osallistua paikallisten elämään ja kokea kaikilla aisteillaan.

Suomessa opas veisi matkailijan mielellään saunaan ja näyttäisi, miten halot hakataan ja sauna lämpiää, opettaisi tekemään vihdan ja kertoisi saunaan liittyvistä uskomuksista, tavoista ja merkityksestä suomalaisille. Matkailija muistaisi löylyjen pehmeän lämmön, saunan tuoksun ja viileän veden – vastakohtaisuuksien Suomen.

Ehkä lauteilla kuultu tarina saunasta presidenttien neuvottelupaikkana tai Sibeliuksen hiljentymisen tyyssijana kulkisi matkailijan mukana parhaana matkamuistona. Nyt harvat pääsevät kokemaan saunaelämyksen, joten kannatan ideaa saunakylästä Helsingin paraatipaikalla.

Anu Nylund
Hyvinkää

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat