Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vastuu liikenteestä kuuluu kaikille tiellä kulkijoille

Mielipide
 
Joel Mattila

Autoilijoiden täytyy muistaa vastuunsa liikenteessä. Kuljettajien pitää ymmärtää, että tie saattaa olla huonossa kunnossa tai että tie on liukas. Jos kuljettaja ei tiedä, millaisessa kunnossa tie on, hänen pitäisi ajaa varovaisemmin.

Jalankulkijan tulisi pitää heijastinta pimeällä, ja hänen tulisi ylittää tie suojatien kohdalla ja kävellä autotien vasemmassa reunassa. Tällöin kävelijä voi auton huomatessaan siirtyä enemmän syrjään autotieltä. Jalankulkijan olisi hyvä tiedostaa, että ratin takana on vain toinen ihminen eikä puolijumala, joka voi väistää kaikki vaaratilanteet. Autoilijoiden pitää puolestaan muistaa, että liikenteessä on paljon lapsia, jotka eivät ehkä osaa noudattaa kaikkia liikennesääntöjä.

Joidenkin koulujen vieressä kulkee pitkä suora tie, jolla on yhdet liikennevalot. Jotkut kuljettajat ajavat näillä suorilla ylinopeutta liikennevaloista välittämättä.

Autoilijoiden pitäisi mieluummin ajaa tarvittaessa jopa alinopeutta ja ottaa sakko kuin ajaa ylinopeutta ja osua johonkuhun, sillä ihmishenki on arvokkaampi kuin pieni summa rahaa.

Joel Mattila
abiturientti, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat