Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veropakolaisilta voisi viedä kansalaisuuden

Mielipide
 
Pekka Loikkanen

Putkialan konsernin pääomistaja aikoo muuttaa kirjansa Portugaliin Suomen ankaran perintöverotuksen takia (HS 23. 12.). Näin omistaja tekee seuraa eräälle tunnetulle pankinjohtajalle.

Huolena näissä tapauksissa tuntuu usein olevan perillisten taloudellinen asema. Mutta kyllä monista suomalaisperheistä huomattavasti pidemmältä taloudelliselta takamatkalta elämään lähteneet lapset ovat pärjänneet ihan kohtuullisesti.

Tilanne on huolestuttava. Pian menetämme hyvinvointia tuovat rikkaat ja aktiiviset yrittäjät. Maahan jäävät vain köyhät kansalaiset ja päättämättömät poliitikot.

Poliitikkojen pitäisi puuttua asiaan. Verolakien muuttamisen lisäksi näiltä veropakolaisilta voitaisiin poistaa Suomen kansalaisuus ja passi. Lisäksi heiltä voitaisiin perua Suomessa myönnetyt arvonimet ja ottaa pois kunniamerkit. Perusteena voisi olla se, että niitä myönnettäessä hakijan isänmaallisuutta ja yhteiskuntakelpoisuutta on kaunisteltu.

On outoa, että EU:n alueella on vielä veroparatiiseja, jotka ovat osa sitä suomalaisten poliitikkojen paljon parjaamaa harmaata taloutta, tosin hiukan sivistyneemmässä muodossa. Periaatteessahan tässä on kysymys samasta verojen välttelemisestä, jota ilman kuittia laskuttava putkimieskin tekee.

Pekka Loikkanen
ekonomi, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat