Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metroliikenne toimii hyvin myös tulevaisuudessa

Mielipide
 
Ville Lehmuskoski Matti Kokkinen

Metron automatisoinnin siirtyessä 2020-luvun alkuun Helsingin Sanomien lukijat ovat kantaneet huolta metroliikenteestä ja tehneet ehdotuksia metroliikenteen sujuvoittamisesta.

On ehdotettu, että länsimetro-osuuden laitureita pidennettäisiin ja että metroliikennettä jatkettaisiin täyspitkillä junilla länsiosuuden liikennöinnin alkaessa. Toisen ehdotuksen mukaan junien vuoroväliä tulisi lyhentää kahteen minuuttiin, jotta junissa olisi väljempää.

Metron palvelutasoa parannetaan lyhentämällä vuoroväli nykyisestä neljästä minuutista kahteen ja puoleen minuuttiin länsimetron liikenteen alkaessa. Samalla metron kyky kuljettaa matkustajia kasvaa nykyisestä noin kahdeksan prosenttia. Tämä perustuu siihen, että metrovaunuja on nykyistä enemmän liikenteessä. Kun metro automatisoidaan, nykyisen käsityksen mukaan vuonna 2021 voidaan tihentää vuoroväliä edelleen kahteen minuuttiin tai jopa sen alle.

Ennusteiden mukaan vuoroväliä on tarpeen tihentää alle kahden ja puolen minuutin noin 2020-luvun puolivälin tienoilla.

HKL:lle ja Länsimetro Oy:lle on tärkeää, että länsimetron liikenne voidaan aloittaa sen valmistumisen myötä elokuussa 2016. Metron automatisoinnin lykkääntymisestä huolimatta riittävä matkustajakapasiteetti ja laatutaso metroliikenteessä voidaan turvata HKL:n ja Länsimetro Oy:n uusien suunnitelmien mukaisesti.

Kaikki valmistelu lähtee siitä, että metro on jatkossakin Helsingin seudun joukkoliikennematkustajien pidetyin liikenneväline.

Ville Lehmuskoski
toimitusjohtaja, HKL
Matti Kokkinen
toimitusjohtaja, Länsimetro Oy

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat