Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Siilitien metroasemasta voisi tehdä vaihtoaseman

Mielipide
 
Marko Kosunen

Ville Lehmuskoski ja Matti Kokkinen lupasivat (HS Mielipide 27. 12.), että metroliikenne toimii hyvin myös tulevaisuudessa. Tavoite on kannatettava, ja toivoisin, että metrojärjestelmää kehitettäessä sujuvoitettaisiin nykyisestään myös Itä-Helsingin sisäistä metroliikennettä.

Metro on Helsingin joukkoliikenteen selkäranka, josta pari nikamaa on sijoiltaan. Helsingin metrossa on kahden metrolinjan välillä yksi vaihtoasema, Itäkeskus, joka on vaihtoasemaksi kovin onneton. Linjalta toiselle ei voi vaihtaa helposti laiturin yli kävelemällä, eikä junia ei ole synkronoitu nopean ja sujuvan vaihdon mahdollistamiseksi.

HKL:lle tekemieni tiedustelujen mukaan Itäkeskuksen metroasema ei taivu teknisesti vaihtoasemaksi, jossa vaihto olisi mahdollista järjestää yllä kuvatulla tavalla. Harmillista on, että muualla maailmassa tämä on paitsi mahdollista, myös tehty.

Yllä kerrottujen olosuhteiden vallitessa ja parempia aikoja odotellessa toivoisin, että Siilitien asemasta suunniteltaisiin vaihtoasema, jolla eri haaroilla vastakkaisiin suuntiin kulkevat metrot odottaisivat toisiaan laiturin vastakkaisilla puolilla. Näin Mellunmäestä Vuosaareen ja päinvastoin kulkevat matkustajat voisivat vaihtaa linjaa helposti, nopeasti ja miellyttävästi.

Parannus on jotakuinkin ilmainen eikä vaikuta matka-aikaan, sillä metrot kohtaavat jo nyt Siilitiellä havaintojeni mukaan minuutin aikaikkunan sisällä.

Marko Kosunen
tekniikan tohtori, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat