Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi meitä potilaita juoksutetaan?

Mielipide
 
Pekka Timonen

Sote-lupauksia olemme kuulleet eri ministereiden suusta lähes neljän vuoden ajan. Ehkä vielä päästään hyvään lopputulokseen. Haluan kertoa pari perusasiaa, joissa mitään "himmeleitä" ei tarvita.

Jouduin menemään kesällä yksityislääkärille. Vastaanottohuoneeseen mentyäni sanoin, että on kaksi asiaa: pieni tulehdus ja korviin katsominen. Lääkäri sanoi, että yhdellä käyntikerralla tulisi hoitaa vain yksi asia. Kun ihmettelin tätä, lääkäri sanoi tekevänsä sillä kertaa poikkeuksen. Reseptin kirjoittaminen ja korviin katsominen veivät viisi minuuttia.

Toinen esimerkki julkiselta puolelta. Menin hakemaan ilmoitettuna aikana influenssarokotusta terveysasemalta. Rokotusvaiheessa kysyin, voisinko saada samalla ulkomaanmatkaa varten täydentävän rokotuksen. Hoitaja kysyi, oliko rokete mukana. Ei ollut, mutta olisin voinut noutaa sen viereisestä apteekista. Tämä ei käynyt, vaan minun olisi tullut varata aika rokotusta varten (vastaanottoaula oli tyhjä). Kysyin hoitajalta, miten minun pitäisi varata aika. Hän sanoi, että puhelimella tiettynä aikana. Onneksi toinen hoitaja hoksasi, että heillä on tietokone auki ja aika voitiin varata ilman soittoa.

Aika saatiin varattua puolentoista viikon päähän. Menin tuolloin uudelleen asemalle ja sain rokotuksen 2–3 minuutissa.

Miksi meitä juoksutetaan? Miksi varatun ajan puitteissa ei voida paneutua myös muihin potilaan kysymyksiin? Onko tässä yksi syy potilasjonoihin?

Pekka Timonen
eläkeläinen, Veikkola, Kirkkonummi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat