Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nimimerkki Kohtalotoveri: Nämä kolme kysymystä pahoinpidellyltä naiselta pitäisi kysyä

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Anu Ilomäki kirjoitti hyvin tärkeästä ja ajankohtaisesta asiasta otsikolla Mitä kysyisit pahoinpidellyltä naiselta? (HS Merkintöjä 28. 12.).

Ensimmäiseksi pitäisi kysyä, pelottaako sinua, että mies toistaa tekonsa. Toiseksi pitää kysyä, kuinka pystyt nukkumaan tai saatko ylipäänsä unta. Kolmanneksi tulisi tähdentää sitä, ettei syy missään nimessä ole missään muussa kuin miehessä, joka ei pysty kontrolloimaan tunteitaan ja käytöstään terveellä tavalla.

Itse olin onnekas ja sain pahoinpitelyn jälkeen tukea kriisikeskuksesta, eikä minulla tuolloin ollut lapsiakaan. Tuki on todella tarpeellista ja sitä tulisi tarjota välittömästi ja kaikilta pahoinpitelystä tienneiltä tahoilta neuvolasta päiväkotiin.

Pahoinpitelyistä toipuminen kestää vuosia. Akuuttivaiheen kriisihoito on ensiarvoisen tarpeellista ja oikein ajoitettuna voimaannuttavaa. Lisäksi kotiavun saatavuus täytyisi järjestää niin, että neuvolassa annettaisiin suora yhteystieto, sähköposti tai puhelinnumero, josta käynnin voisi varata.

Väsyneenä äiti ei kykene etsimään apua netistä loogisesti saati löytämään päivästä sellaista rakoa, jolloin hän voisi yrittää määrätyn puhelintunnin aikana saada yhteyshenkilöä langanpäähän. On surullista, että kirjoituksen tapauksessa järki ja harkinta pettivät liian monelta taholta ja äiti vain pakotettiin pärjäämään.

Kohtalotoveri
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Emilia Lahti: Väkivaltaisesta suhteesta puhuminen oli elämäni rohkein teko
Emilia Lahti: Väkivaltaisesta suhteesta puhuminen oli elämäni rohkein teko
“Usein parisuhdeväkivaltaa kokeneelta kysytään, mikset lähtenyt suhteesta. Oikea kysymys on, miksi tietty mies tai nainen oli väkivaltainen”, sanoo Emilia Lahti HSTV:n Arka paikka -ohjelmassa. Omien kokemustensa kautta Lahti haluaa antaa parisuhdeväkivallalle kasvot Lahti ja auttaa muita saman kohdanneita. 32-vuotias Lahti on positiivisen psykologian maisteri ja tutkii Aalto-yliopistolla suomalaista sisua.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat