Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nato-jäsenyydestä jahkailemisen pitää loppua

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kommentoin Charly Salonius-Pasternakin Vieraskynää "Sotilaallista voimaa voidaan käyttää pelkästään Suomeen" (HS 29. 12.). Salonius-Pasternak on kirjoituksessaan oikeilla jäljillä, mutta Ruotsi puuttuu kuvasta.

On päättäjien toiveajattelua, ettei Suomella ole vaaraa joutua hyökkäyksen kohteeksi. Ruotsi on myös liittoutumaton ja samassa vaarassa kuin Suomikin. Kaliningradista Gotlantiin on vain 271 kilometriä ja Öölantiin 266 kilometriä. Nämä saaret kiinnostavat itänaapuria ehkä vielä enemmän kuin Ahvenanmaa.

Saaret valloitettuaan naapuri saisi käytännössä Itämereen sotilaallisen lukon. Suomen ja Ruotsin puolustaminen olisi tässä tilanteessa käytännössä melko mahdotonta. Nato-maana Norja voisi olla Ruotsin selkäranka pohjoisessa, ja Tanska Etelä-Ruotsissa.

Päättäjämme jahkailevat ja kiistelevät jatkuvasti, pitäisikö Suomen kuulua Natoon, olla liittoutumaton vai sopia puolustusyhteistyöstä Ruotsin kanssa. He jahkailevat, onko sopiva aika liittyä Natoon nyt vai myöhemmin. Samaan aikaan itänaapuri pelottelee meitä kaikin keinoin, ettemme liittyisi Natoon.

Sopivaa aikaa liittoutua ei ole, jos vain jahkaillaan. Sopiva aika on niin pian kuin suinkin. Invaasion jälkeen se ei enää ole mahdollista.

Aulis Rosendahl
eläkeläinen, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat