Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kenelle Vantaa rakentaa?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Vantaan kaupunki on herännyt lisärakentamiseen (HS Kaupunki 29. 12.).

Tämä on totta vain osittain. Aluearkkitehdit tekevät hyvää työtä ja kaavoittavat lisärakentamista houkutellakseen lapsiperheitä ja estääkseen väestörakenteen ikääntymisen. Samaan aikaan kuitenkin Vantaan sivistysvirasto lakkauttaa terveitä kouluja ja tarjoaa tilalle täyteen ahdettuja ja sisäilmaongelmaisia vuorolukukouluja. Onko tämä järkevää?

On totta, että vuosien 2012 ja 2013 väestötilastot antoivat ymmärtää, että lisäkaavoittamista olisi paljon vähemmän verrattuna vuoden 2014 tilastoihin ja että eläkeläisten määrä olisi todellista suurempi.

Tämä yhdistettynä poliittiseen propagandaan "säästetään seinistä, ei sisällöstä" sai aikaiseksi sen, että heikot ja tietämättömät poliittiset päätöksentekijät menivät hyväksymään kahden hyväkuntoisen koulun lakkautuksen – kun homeisiakin olisi ollut tarjolla.

Samaan aikaan tarkoitus olisi houkutella mahdollisimman paljon lapsiperheitä uusiin asuntoihin. Meilläkin täällä Länsi-Vantaalla Hämeenkylän ympäristössä on nopealla aikataululla tulossa yli 1 600 uutta asukasta muutenkin kasvavan lapsikatraan lisäksi.

Koulujen lakkautuspäätös on täysin ristiriidassa tavoitteiden kanssa. Onko niin, että äly lähtee päättäjän päästä heti, kun puhutaan säästöistä? Vai puuttuuko politiikasta täysin kokonaisnäkemys?

Ville Hurmalainen
Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat