Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Odotan riippumattomuutta Ulkopoliittiselta instituutilta

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Jokaisen tutkijan tulisi olla niin riippumaton kuin mahdollista. Tämä tarkoittaa sitä, että näkemykset ja arviot perustuvat tosiasioihin.

Tosiasioita ei saada tulevaisuudesta. Silti tulevaisuuden näkymiä voidaan arvioida. Tällöin tarvitaan vaihtoehtoisia skenaarioita, jolloin lukijalle annetaan mahdollisuus muodostaa oma näkemyksensä.

Veronmaksajien rahoilla palkatun tutkijan tulisi olla erityisen tarkka riippumattomuudestaan. Tällainen ei ole Ulkopoliittisen instituutin Charly Salonius-Pasternak, jonka arvokkaalla paikalla julkaistu kirjoitus (HS Vieraskynä 29. 12.) oli täysin yksipuolinen, kuten myös ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd)varovaiseen tapaansa totesi (HS Kotimaa 30. 12.).

On odotettua mutta valitettavaa, että Salonius-Pasternakin kirjoitus saa puoltajia, joiden mielestä nyt on vihdoinkin aika liittyä Natoon (Rauno Laiho ja Aulis Rosendahl, HS Mielipide 30. 12.). Tästä Salonius-Pasternak on varmasti mielissään.

Riippumattomuus Nato-kysymyksessä ei ole helppoa, mutta yksipuolinen pelottelu ei ainakaan edusta riippumattomuutta. Minua ei ensisijaisesti pelota Venäjä, vaan se, että Nato, EU ja kaikki suurvallat lisäävät kansainvälisiä jännitteitä.

Kukaan ei tunnu löytävän tutkimuksen kautta syitä tähän ja ennen kaikkea siihen, miten voitaisiin löytää rauhan tie. Tällaista tutkimusta odotan.

Seppo Laaksonen
tilastotieteen tutkija
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat