Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaikkia toimistotaloja ei voi muuttaa asunnoiksi

Mielipide
 
Tuula Hämäläinen-Tyynilä

Helsingin Sanomissa (29. 12.) julkaistiin juttu vanhojen toimistotalojen muuttamisesta asunnoiksi. Jutusta sai ainakin Espoon kaupungin toimista omituisen käsityksen – ehkä siksi, ettei kaupungin perusteluja ollut selvitetty. Seuraavan päivän pääkirjoitus (HS 30. 12.) samasta asiasta oli ymmärtäväisempi.

Espoon Leppävaaran Vallikallion talo, josta jutussa kerrottiin, on kulmittain Kehä I:n vieressä, lähimmillään 40 metrin päässä tunnelin suuaukon kohdalla. Kehä I:llä ennustetaan vuonna 2030 kulkevan 100 000 autoa vuorokaudessa.

Liikenteen päästöistä haitallisimmiksi on todettu pienhiukkaset, jotka ovat suurin ympäristöterveysriski Suomessa. Eniten niistä kärsivät sydän- ja hengityselinsairaat, allergikot ja muut nuhanenät sekä alle 5-vuotiaat ja raskaana olevat.

Koska jokainen metri tien reunasta parantaa tilannetta, nykyisin suositellaan, että vilkasliikenteisen väylän varrelle tulisi jättää 150 metrin suojaetäisyys asutukseen. HS:n jutussa väitettiin, että Vallikallion talon jokaisesta ikkunasta näkyy vain asuintaloja. Tämä ei voi pitää paikkaansa.

Espoon kaupunki halusi silloisella päätöksellään taata nykyisen tietämyksen perusteella terveellisen ja turvallisen asuinympäristön, mikä on kaupungin velvollisuus lainkin mukaan.

Kaupunkirakenteen tiivistäminen ei ole aina ongelmatonta, mutta onneksi se on monessa paikassa mahdollista.

Tuula Hämäläinen-Tyynilä
Espoon entinen ympäristönsuojelupäällikkö, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat