Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä on monien konfliktien osapuoli

Mielipide
 
Sakari Lehtinen

Charly Salonius-Pasternakin Vieraskynä-kirjoitus (HS 29. 12.) on tullut arvovaltaisesti teilattua syytöksillä yksipuolisuudesta ja provokaatiosta sekä puuttumalla sen sisältämään Ahvenanmaan asemaa ja merkitystä koskevaan esimerkkiin (HS Kotimaa 30. 12.).

Vaan mikä oli Ulkopoliittisen instituutin vanhempana tutkijana toimivan Salonius-Pasternakin kirjoituksen ydin? Tutkija toteaa Suomessa pitkään uskotun, että maamme voisi joutua sotilaallisen konfliktin osapuoleksi vain osana laajempaa sotaa. Hän mainitsee perustellusti Venäjän sotilaallisen voiman ja mahdollisuuden, että maa käynnistäisi erillisen konfliktin.

Omista syistään, toisin sanoen tahdostaan, Venäjä on erillisten konfliktien osapuolena loukaten monien naapurimaidensa ja lähialueidensa valtioiden suvereeniteettia. Tähän on päästy hyödyntämällä näiden valtioiden sotilaallista liittoutumattomuutta, omaa sotilaallista voimaa sekä muiden tahojen halua olla "laajentamatta konflikteja". Tämä Venäjä tavoitteineen on sama kuin naapurimme Venäjä.

Sakari Lehtinen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat