Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asiantuntijoita pitää kuunnella

Mielipide
 
Markku Poutanen

Ulkopoliittisen instituutin tutkijaa Charly Salonius-Pasternakia on syytetty Nato-intoilusta ja yksipuolisesta kannanotosta hänen analysoidessaan Suomen turvallisuuspoliittista tilannetta (HS Vieraskynä 29. 12.).

On merkillistä, ettei asiantuntija saisi kommentoida turvallisuuspolitiikkaa. Jos olemme sairaita, menemme lääkäriin. Jos haluamme rakentaa talon, kutsumme arkkitehdin. Miksi emme turvallisuuspolitiikassa kuuntelisi asiantuntijoita? Mikä meitä suomalaisia vaivaa, kun emme osaa tai halua keskustella ulko- ja turvallisuuspolitiikasta ja poliitikot haluaisivat sen yksinoikeudekseen? En ole huomannut yhdenkään Salonius-Paternakin kriitikon esittäneen argumenttia siitä, miten hänen analyysinsä olisi virheellinen. Itse asiasta ei keskustella – vain siitä, kuka saa keskustella ja miten.

Ulkopolitiikan tutkijoilla ei ole ainoastaan oikeutta vaan myös velvollisuus tuoda esiin turvallisuusuhkia. Viime vuosi naapurivaltiomme rajoilla osoittaa, että yllättäviä ja odottamattomia asioita tapahtuu. Viisas valtiojohto varautuu niihin eikä pane päätä pensaaseen – ja kuuntelee asiantuntijoita.

Markku Poutanen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat