Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onneksi koululiikunnan arvostelu uudistui

Mielipide
 
Marja Irjala

Edustan satoja ja satoja koulujen liikuntatunneilta ikuisen trauman saaneita. Vuosikymmenien ilosanoman saimme lukea koululiikunnan arvostelun muutoksesta vuodesta 2016 alkaen (HS Merkintöjä 30. 12.).

Minäkin olin ja olen edelleen liikunnan ystävä. Olen seurannut parin seuraavankin sukupolven kömpelöiden tuskaa ja unettomia öitä, kun lukujärjestyksessä on telinevoimistelua (huh, kun en kerta kaikkiaan osannut) tai korkeushyppyä.

Vihdoinkin on ymmärretty, että kaikilla oppilailla ei vain ole monen liikuntalajin taitoja eikä edellytyksiä. Lapsia ja nuoria voidaan kannustaa elinikäiseen liikkumiseen muilla keinoilla kuin viime vuosikymmeninä kouluissa on käytetty.

Minultakaan ei ole silloisen oppikoulun jälkeen kukaan kysynyt, mikä minulla oli koulutodistuksessa liikunnan arvosana. Minua ei ainakaan kannustanut liikkumaan se, että opettaja pani minut harppaamaan korkeushypyssä riman yli muiden oppilaiden seuratessa rivissä naureskellen.

Tiedoksi tuolle liikunnanopettajalle, jos hän ei satu muistamaan, että suoriuduin kuitenkin ylioppilaaksi kouluni parhaimmistossa ja liikunta on minulle nyt tärkeä osa elämää.

Marja Irjala
kasvatustieteen maisteri, Oulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat