Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansa päättäköön metropolikaupungista

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Markus Torkki (kok) äimisteli naapurikunnan puoluetoverin Jussi Pajusen avaamaa keskustelua kansanäänestyksestä metropolikaupungista päätettäessä (HS Kaupunki 4. 1.). Torkin mielestä asiasta päättäminen on yksiselitteisesti poliitikkojen ja virkamiesten hommia. Olisihan tavalliselle kansalle ylivoimaisen vaikeata tajuta, mistä on kysymys.

Johan oli möläytys. Eikö Torkki tiedä, kenen ansiosta hän ylipäätään istuu kaupunginvaltuustossa?

Kunnallinen itsehallinto on olemassa "kansan tahdosta" ja se on naulittu myös perustuslakiimme. Poliitikot ja siinä sivussa virkamiehetkin ovat vain kansan valtuuttama työkalu kunnallisen itsehallinnon toteuttamisessa. Siksi juuri kansalta pitäisi kysyä, jos tätä itsehallintoa on joku kalifi omin päin rajoittamassa tai vesittämässä niputtamalla joukon kuntia "metropoliksi", jossa kuntalaisen ääni omissa lähiasioissaan pienenee vikinäksi.

Kunnallisen itsehallinnon suurempana ja ylempänä yksikkönä meillä toimii jo valtiollinen itsehallinto. Ei ole mitään syytä muodostella kunnista suuria pikkuvaltioita pikkupomoineen sen sisälle.

Juhani Lampi
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat