Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liittyvällä kunnalla ei ole oikeusturvaa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kiitos erinomaisista mielipidekirjoituksista Antti Mykkäselle ("Kuntauudistus oli katastrofi", HS 3. 1.) ja Timo J. Mäkelälle ("Espoolaiset eivät halua osaksi Helsinkiä", HS 4. 1.).

Täydellisesti päin seinää menneessä "kuntauudistelussa" on jäänyt hyvin vähälle huomiolle se keskeinen asia, että isoon keskuskuntaan liittyvällä kunnalla ei ole todellisuudessa mitään oikeusturvaa.

Karttula liittyi aikoinaan vapaaehtoisesti Kuopioon, joka veti liittyjää nenästä raskaasti. Juuri mikään – veronkantoa lukuun ottamatta – yhteisesti Kuopion kanssa etukäteen sovittu ei toteutunut. Oli muun muassa sovittu Karttulan välttämättömän koulukeskushankkeen toteuttamisesta. Se kuitenkin lykättiin keskuskunnan äänin hamaan maailman tappiin. Karttulan entinen kunnanjohtaja kirjoitti liitoksesta äärimmäisen pettyneenä Kuopion kaupunkilehdessä.

Miten ihmeessä suomalaisessa demokratiassa vuonna 2015 kehdataan markkinoida kuntauudistusta, johon ei liity liittyjäkunnille mitään oikeusturvaa ison keskuskunnan äänten enemmistön jyräystä vastaan?

Pienempien, esimerkiksi tuttujen maalaiskuntien keskinäinen liitos on ihan toinen asia. Se voi hyvin toimia, koska tuttua naapuria ei ole tapana kohdella huonosti. Liittyvä kunta ei voi valittaa kohtelustaan mihinkään, vaikka kohtelu olisi mitä tahansa. Liitoksesta ei voi myöskään erota valtioneuvoston päätöksen jälkeen.

Sakari Sormunen
ruiskumestari evp., yrittäjä
Hollola

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat