Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskusta on yhtenäinen ulkopoliittisissa kannoissaan

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kotimaansivuilla (HS 3. 1.) julkaistiin toimittaja Olli Pohjanpalon juttu "Keskusta irtaantui Väyrysen Venäjä-kommenteista".

Jutussa väitettiin, että keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen olisi joutunut selittelemään lausuntojani. Jutun mukaan Tiilikainen "sanoi Ylen uutisille perjantaina, että Väyrysen kannat ovat kansainvälisten suhteiden dosentin pohdiskelua ja että keskusta on presidentti Sauli Niinistön ulkopoliittisella linjalla".

Kuinka ihmeessä Tiilikaisen lausunto voidaan tulkita irtaantumiseksi minun Venäjä-kommenteistani? Korostin blogissani kirjoittavani ennen muuta kansainvälisten suhteiden dosenttina. Keskusta on täysin yhtenäisenä tukenut tasavallan presidentin linjaa ja muun muassa tuominnut Venäjän toiminnan Krimillä ja Itä-Ukrainassa.

On vaikea käydä sivistynyttä ulkopoliittista keskustelua edes akateemisella tasolla, kun disinformaatio leviää kaikkialle. En nimenomaan hyväksy Krimin liittämistä Venäjään. Olen siksi esittänyt harkittavaksi ajatuksen siitä, kuinka Krim voitaisiin ehkä osana poliittista kokonaisratkaisua saada irrotetuksi Venäjän federaatiosta ja muutetuksi Puerto Ricon kaltaiseksi itsehallintoalueeksi.

Koko kirjoitukseeni voi tutustua verkkosivuillani.

Paavo Väyrynen
europarlamentaarikko (kesk)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat