Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katujen suolaus on hiekoitusta tehokkaampaa

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Keijo Penninkilampi esitti (HS Mielipide 28. 12.), että ajoväylien ja jalkakäytävien suolaamisesta tulisi luopua kokonaan.

Helsingissä liukkaudentorjuntaa tehdään hiekoittamalla tai suolaamalla. Suolaa käytetään pääasiassa ajoradoilla ja pelkästään pyöräilyyn tarkoitetuilla väylillä. Kantakaupungissa jalkakäytävien talvihoito on kiinteistöjen vastuulla, ja ne voivat käyttää liukkaudentorjunnassa halutessaan myös suolaa.

Suolalla liukkaus saadaan torjuttua hiekoitusta huomattavasti tehokkaammin. Hiekoituksen vaikutus on suolausta lyhytaikaisempi, koska hiekka lentää helposti pois ajoradalta. Lumisateella tehtävä suolaaminen estää lumen tamppaantumisen, jolloin auraus voidaan suorittaa nopeammin ja tehokkaammin. Ilman suolan käyttöä tamppaantunut lumi voidaan poistaa vain karheen poistamiseen tarkoitetuilla laitteilla (kuten tiekarhut), joilla työnopeus on vain murto-osia aurausnopeudesta.

Suolan käytöllä siis saamme kadut nopeammin kuljettavaan kuntoon. Ilman suolaa laitteita pitäisi olla moninkertainen määrä nykyiseen nähden, mikä nostaisi kustannuksia.

Suolalla on toki ympäristövaikutuksia. Turvallisuuden vuoksi suolan käytöstä liukkaudentorjunnassa ei voida luopua, mutta suolamäärät pyritään pitämään mahdollisimman pieninä.

Timo Rytkönen
vs. osastopäällikkö, Helsingin
kaupungin rakennusvirasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat