Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hiihtäjät ja kävelijät huomioidaan Helsingissä

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mielipidesivulla on keskusteltu Helsingin hiihtoladuista ja kävelyreiteistä (HS 28. 12. ja 30. 12.).

Runsaslumisina talvina Helsingin kattava latuverkosto hemmottelee hiihtäjiä, ja parhaimmillaan tarjolla on noin 200 kilometrin verran hiihtolatuja. Reittejä suunnitellaan paikkoihin, joihin kuntalaisten on helppo mennä ja joihin voimme myöskin ajaa kattavan latuverkoston. Tällaisia alueita ovat esimerkiksi Mustavuori Vuosaaressa, Paloheinän ympäristö, Keskuspuisto ja Talin golfkenttä.

Muutaman hiihtokuukauden ajan kyseisillä alueilla ei pääse kävelemään samoilla reiteillä, joilla on totuttu liikkumaan keväällä, kesällä ja syksyllä. Laduilla tai niiden yhteydessä ei ole suotavaa kävellä, sillä tuolloin latu ei pysy hyvässä kunnossa. Ennen kaikkea näin taataan myös molempien ulkoilijoiden turvallisuus.

Kävelijöille kaupunki tarjoaa myös lukuisia kävelyreittejä, joita löytyy ympäri kaupunkia. Kävelyreiteistä vastaamme yhdessä HKR:n kanssa.

Ajankohtaista latutilannetta voi seurata mSki-latukarttapalvelustamme (www.mski.fi/helsinki), josta selviää näin latujen alkuvaiheessa muun muassa kunkin ladun valmistuminen ja kunto.

Hiihtolatujen ja kävelyreittien kyltitystä kehitämme jatkuvasti ja uudistamme kylttejä, jotta ne ovat mahdollisimman informatiivisia ja oikeilla paikoilla.

Kyltityksen vaikeus on siinä, että reittejä on runsaasti. Esimerkiksi Keskuspuistossa reittejä on ristiin rastiin niin paljon, että olemme laskeneet tarvitsevamme satoja kylttejä, mikäli laittaisimme niitä jokaiselle Keskuspuistoon johtavalle syöttöreitille.

Toivomme avoimen keskustelun tuovan molemminpuolista huomioon ottamista metsässä liikuttaessa.

Stefan Fröberg
osastopäällikkö
Helsingin kaupungin
liikuntaviraston ulkoliikuntapalvelut

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat