Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansan on vaikea vaikuttaa politiikkaan

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Tuomo Huhtasen mielestä (HS Mielipide 5. 1.) eduskunnan vaalikausi on liian pitkä. Hänen mukaansa vaalitulos riippuu liikaa hetken hurmasta, mistä syntyvä pattitilanne voidaan korjata vasta neljän vuoden kuluttua.

Tuoreeksi esimerkiksi tästä sopinee Alexander Stubbin (kok) vaaleissa saama valtava kannatus, joka korreloi hänen suosiotaan sittemmin pääministerinä kovin heikosti.

Toisaalta niin sanottujen vaalikoneiden antamat tulokset tarjoavat hyvin vähän apua äänestäjälle samanmielisen ehdokkaan löytämiseksi. Ei ole epätavallista, että äänestäjän mielipidettä lähimmäksi yltävät samanaikaisesti ehdokkaat jopa poliittisen kentän äärilaidoilta. Kun lisäksi otetaan huomioon ryhmäkurin vaikutus poliitikon mielipiteisiin neljän vuoden aikana, äänestäjäkunta ei voi nykyjärjestelmässä paljoakaan vaikuttaa harjoitettavan politiikan suuntaan.

Niin ikään nykyinen kansalaisaloitejärjestelmä on torso. Se suosii pienehköjä mutta sitäkin aggressiivisempia lobbaajaryhmiä, jotka eivät välttämättä edusta kansan enemmistön vapaata ja vakaata mielipidettä.

Kai Lainio
Janakkala

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat