Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käteinen on yhä tarpeellista

Mielipide
 
Matti Seppälä

Ulkomaansivuilla (HS 4. 1.) oli juttu "Abba-Ulvaeus haluaa poistaa Ruotsista käteisen". Jutussa ennakoitiin, että sama tapahtuu Suomessakin. Uutinen osui samaan aikaan pankkeja lamauttaneen verkkohyökkäyksen kanssa. Korttimaksut eivät toimineet. Ellei käteinen liiku, kaupat voivat joutua sulkemaan ovensa.

Kokemukseni korteista ovat huonoja. Britannissa yritin eräänä pääsiäisenä nostaa käteistä automaatista, joka sanoi, että pin-koodini on väärä. Kolme päivää myöhemmin pankki totesi, että koodi oli oikea ja automaatti väärässä. Pelastus oli riittävä määrä käteistä, jolla pystyin ostamaan ruokaa. Vastikään toinen automaatti jumitti korttini eikä antanut sitä pois, vaan nielaisi sen. Viisi päivää myöhemmin odotan sitä edelleen takaisin.

Jos käteisestä luovutaan kokonaan, torikauppaakaan ei enää tehdä kolikoilla. Yksityisen ihmisen on mahdotonta tehdä kauppaa ilman pankkitiliä.

Hyvänä puolena on huumekaupan häiriintyminen. Mummojen setelikätköt patjan alla ovat vain muistoja. Taskuvarkaillekin koittavat ankeat ajat. Lapset saavat taskurahansa kortilla.

Matti Seppälä
Iittala, Hämeenlinna

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat