Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yrittäjäksi ryhtymisen riskit ovat liian suuret

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen ollut siitä onnellinen, että olen ollut yrittäjä ja saanut sen lisäksi pieniä apurahoja.

Olen lähes aina saanut apurahaa vähemmän kuin todellinen rahantarve on ollut, mutta olen silti hyvin kiitollinen niistä. Työni on ollut sekä taiteellista että tutkivaa, tieteen popularisointia ja uuden tiedon löytämistä.

Joulun jälkeen sain apurahan, jonka suuruus vastaa omalla alallani tavallisen kuukauden ansiota. Projektin vaatima työ vie kuitenkin vähintään kolme kuukautta.

Kaksi päivää sen jälkeen, kun apuraha saapui tililleni, ulosottovirasto kuittasi siitä yli puolet. Sen vuoksi mahdollisuuteni saada projektini valmiiksi ja hoitaa rästissä olevaa velkaa vaikeutuvat.

Velkani ovat käytännössä syntyneet projekteista, joihin olen saanut apurahoja, sekä omista harkituista riskeistä, joita itsensä työllistäjän on pakko ottaa pysyäkseen hengissä. Tiedän, etten ole ainoa tässä tilanteessa.

En ole ottanut sellaisia lainoja, joita en voisi maksaa tavallisella kuukausiansiolla takaisin. Velkani on pienempi kuin tavallisen uuden auton hinta.

Yrittäjän ja itsensä työllistäjän paradoksin voi kiteyttää näin: minulla on tiedossa tulevaisuudessa varmoja tuloja vain vähän mutta myös täysin realistiset mahdollisuudet saada isoja sopimuksia ja työllistää itseni hyvin pitkäksi ajaksi.

Nyt suuren yrittäjäinnostuksen aikana haluan kehottaa kaikkia harkitsemaan ennen kuin he ryhtyvät yrittäjäksi. Jos teillä on ulosottoon saakka päätyneitä velkoja, kannattaa huolehtia, ettei tilillänne ole koskaan yli 1021,05 euroa, koska kaikki sen ylittävä raha voidaan ulosmitata. Sillä summalla tulevaisuutta ei tosin voi pohtia kovin pitkälle.

Jos olette ansiosidonnaisella, älkää menkö töihin vaan käyttäkää ansionne lepäämiseen ja uusien suunnitelmien kehittämiseen. Tämä on hyvä neuvo erityisesti korkeasti koulutetuille ja tutkijoille.

Ansiosidonnaisella tulonne on lähes varmasti parempi kuin se, mitä voisitte saada aloittelevana yrittäjänä.

Terveisiä ulosottomiehille
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat