Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terrorismin taustatekijät tulee selvittää

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kulttuurisivuilla (HS 9. 1.) oli sinänsä asiallinen Jukka Petäjän Näkökulma-kirjoitus "Kun saatana puetaan jumalan kaapuun". Petäjän mukaan Charlie Hebdo -lehteä vastaan tehtyä terrori-iskua ei voi eikä saa ymmärtää.

Vaikka terroriteko ei ole hyväksyttävä, sen syntymekanismit täytyy kuitenkin ymmärtää – etenkin siksi, ettei tällaisia iskuja tehtäisi yhtään enempää.

Ihmiset, jotka syyllistyvät näennäisen järjettömiin väkivallantekoihin, ovat yleensä mieleltään rikkinäisiä. He eivät ole kyenneet käsittelemään omia traumojaan. He ovat usein kovissa olosuhteissa jo varhain menettäneet kosketuksen omaan ihmisarvoonsa eivätkä kykene enää näkemään sitä muissakaan.

Traumat käsitellään sitten projisoimalla oma sisäinen paha olo ulkoiseen kohteeseen ja vyörytetään oma paha olo myös muiden koettavaksi. Siihen kelpaa keppihevoseksi mikä tahansa: omaan elämäntilanteeseen sopiva aate tai uskonto.

Ainoa vaihtoehto näiden järjettömyyksien poistamiselle on tunnistaa ne olosuhteet ja niistä nousevat asenneilmastot, jotka ovat otollisia terrorin syntymiselle.

On pyrittävä kaikin keinoin luomaan vakautta ja ihmisarvon kunnioittamisen mekanismeja kansalaisjärjestöjen, talouselämän toimijoiden ja politiikan foorumeille, joissa ei luoda kasvualustaa vastakkainasetteluille ja ihmisryhmien demonisoinnille.

Terrorismin syntymekanismit kyllä löytyvät psykologian oppikirjoista. Kyse on ihmisen mielestä ja mieleen vaikuttamisesta.

Jukka Sarno
eläkeläinen, Vihti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat