Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tieto maahanmuutosta olisi valttia

Mielipide
 
Leena Lauren

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton puheenjohtajat Ozan Yanar ja Saara Ilvessalo ottivat kantaa (HS Mielipide 10. 1.) perussuomalaisten Timo Soinin, Jussi Halla-ahon ja Juho Eerolan kommentteihin (HS Kotimaa 6. 1.) maahanmuuton taloudellisista ongelmista.

On aivan turha vedota minkäänlaisiin selityksiin maahanmuuton tarpeellisuudesta ennen kuin olemme saaneet läpinäkyvät selvitykset todellisista kustannuksista – siitä, mitä maahanmuutto maksaa veronmaksajille. Tarvitsemme myös tiedon todellisesta työllistymisestä.

Kaikilla on nyt jokin mutu-tuntuma asioista. Puolueesta riippuen mutu-tuntumaa joko hehkutetaan tai sitten arvostellaan. Minkäänlaisia oikeita lukuja ei ainakaan meille äänestäjille ole esittää, ikävä kyllä.

Näin vaalien lähestyessä haluaisinkin tavallisena äänestäjänä oikeaa tietoa maahanmuuton kustannuksista selvinä euroina. Haluaisin myös tietoa niistä mahdollisista hyödyistä, joita maahanmuutto on jo tähän mennessä tuottanut ja millaisia hyötyjä olisi odotettavissa kokemusten perusteella.

Mitkä ovat esimerkiksi ne alat, joille maahanmuuttajat ovat työllistyneet ja minkälaisiin ammatteihin heidän vielä oletetaan työllistyvän täällä Suomessa, missä on jo ennestäänkin työttömyyttä?

Maahanmuuttoasia on nyt kuin salatiedettä, jonka arvostelijat leimataan surutta rasisteiksi.

Tieto olisi todellakin valttia.

Leena Lauren
Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat