Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arkkipiispa Leon lausunto tyrmistytti

Mielipide
 
Tarja Nuotio

Arkkipiispa Leon lausunto (HS 9. 1.) oli tyrmistyttävä. Eikö arkkipiispalla ole muuta sanottavaa Pariisin verilöylyn jälkeen kuin moittia maallistunutta maailmaa ymmärtämättömyydestä pyhää kohtaan? Kenen pyhää arkkipiispa tarkoittaa, tappajienko?

Mihin perustuu tämä monilta muiltakin, varsinkin uskonnollisilta suunnilta, kuultu käsitys länsimaailman pyhyyden tajun puuttumisesta? Voisiko esimerkiksi satiiri edes olla mahdollista ilman tarkkaa pyhyyden ymmärtämistä? Nopean tutustumisen perusteella Charlie Hebdo -lehti ei edes pilkannut uskontoja vaan niiden lieveilmiöitä ja väärinkäyttöä, kuten uskonnon motivoimaa väkivaltaa.

Sananvapauden olemassaolon ehtona on sen hyväksyminen, että sananvapauden käyttö saattaa myös ärsyttää jotakuta. Jos ei hyväksy tätä seurausta, ei hyväksy sananvapautta. Miten silloin epäkohtiin voisi puuttua ja vallankäyttöä valvoa? Kuka saisi oikeuden määrätä ilmaisun rajoista ja millä perusteilla? Missä todellisuudessa Suomen ortodoksinen kirkko oikein elää?

Valitettavasti arkkipiispan lausunnon kaltaisista kommenteista jää sellainen ikävä maku, että tietyt tahot kokevat nyt tilaisuutensa koittaneen saada hieman sivaltaa maallistunutta maailmaa ja tuoda esiin omaa kaunaansa sitä kohtaan.

Tarja Nuotio
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat