Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laitospaikkojen alasajo aiheuttaa ruuhkaa

Mielipide
 
Hannele Hyvönen

On hyvä, että Malmin sairaalan päivystyksen henkilökunta kantaa huolta niin potilaitten turvallisuudesta kuin omasta jaksamisestaankin (HS Kaupunki 10. 1.) tilanteessa, jossa sosiaali- ja terveysviraston johto niitä vähättelee.

Yksi syy potilastulvaan on vanhuspuolen laitospaikkojen raju vähentäminen ja monisairaiden vanhusten "hoito" kotona. Vanhusten ja pitkäaikaissairaiden laitospaikat toimivat vuosien ajan varaventtiilinä akuutin hoidon ja päivystysten ruuhkatilanteissa. Laitospaikoille oli mahdollista sijoittaa potilaita ylimääräisille paikoille hoidettaviksi ja siten helpottaa päivystysten tilannetta.

Nyt tämä ei enää onnistu, koska laitospaikkoja on ajettu alas liian nopeaan tahtiin ja osa niistä on muutettu palveluasumiseksi. Palveluasumisyksiköihin ei voida ottaa ylimääräisiä paikkoja, koska potilaat ja asukkaat ovat vuokrasuhteessa eikä heidän huoneisiinsa tai asuntoihin voida sijoittaa muita.

Kaupunginvaltuuston strategiassa on tälle valtuustokaudelle asetettu yhtenä tavoitteena laitospaikkojen purku. Tätä on toteutettu liian nopeasti. Siitä ovat kärsineet niin potilaat, omaiset kuin henkilöstökin.

Poliittisten päättäjien olisi nyt syytä katsoa peiliin ja miettiä tekemiään päätöksiä.

Hannele Hyvönen
puheenjohtaja, Superin Helsingin paikallisjärjestö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat