Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Häpeän katsoa leipäjonoa

Mielipide
 
Ilkka Ylönen

Raimo Sailas kirjoitti (HS Kolumni 13. 1.) säästöpäätösten koskevan melkein kaikkia. Melkein-sana oli hyvä lisäys, sillä jo 1990-luvun säästöt ja leikkaukset kohdistuivat erityisesti pienituloisiin ja repivät tuloerot nykyiselle tasolle. Suomessa on nyt 900 000 köyhää, joista 700 000 käy töissä. Suunnitteilla olevat säästöt ja leikkaukset – kappas vain – suuntautuvat jälleen pienituloisiin. Niiden toteuduttua Suomi ei ole enää entinen saman veneen kansa, vaan olemme jakautuneet soutajiin ja matkustajiin rupusakin räpiköidessä vanavedessä.

Olisiko mitenkään mahdollista, että kerrankin jätettäisiin kajoamatta köyhien etuuksiin? Suomessa on rikkautta enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Otetaan se tällaisena kriisiaikana käyttöön. Itse olen tuskin keskituloinen, mutta voisin veroja lisää maksamalla osallistua Suomen yhtenäisenä pitämiseen. Häpeän katsoa Helsinginkadun leipäjonoa.

Jos haluat tietää, millainen jokin maa on, suuntaa katseesi pienituloisimpaan kymmenekseen, niin saat suoran vastauksen kysymykseen. Valtion humaanisuuden, sivistyksen ja hyvinvoinnin taso on sama kuin tuon kymmeneksen elintaso.

Ilkka Ylönen
Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat