Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nykyinen hallitus on mainettaan parempi

Mielipide
 
Ben Zyskowicz

Norminpurkutalkoita käsitelleessä jutussa (HS Kotimaa 4. 1.) kirjoitettiin, että "hallitus epäonnistui täydellisesti" yrittäessään karsia miljardilla eurolla kuntien tehtäviä ja velvoitteita. Kuitenkin jo seuraavassa virkkeessä todettiin, että kuntien tehtäviä on saatu karsittua niin, että miljardisäästöistä on koossa vajaa puolet, joka tarkoittaisi vajaata 500 miljoonaa euroa.

Onko siis lasi puoliksi tyhjä vai sittenkin puoliksi täynnä?

Hallituksen "täydellistä epäonnistumista" voi verrata edelliseen keskustajohtoiseen hallitukseen. Se ei vähentänyt kuntien tehtäviä eurollakaan, vaikka tuskin kukaan kuvittelee, että tarve tähän syntyi vasta kesällä 2011, kun nykyinen hallitus aloitti.

Sama vertailu voidaan tehdä myös eräissä muissa keskeisissä asioissa. Edellinen hallitus ei vähentänyt valtion menoja lainkaan, kun nykyinen, tässäkin asiassa kuulemma täydellisesti epäonnistunut hallitus, on vähentänyt valtion menoja vuositasolla noin 3 000 miljoonaa euroa.

Edellinen hallitus ei päässyt eläkeuudistuksessa aloitetta pidemmälle, kun taas nykyinen hallitus on sopinut uudistuksesta yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Edellinen hallitus ei tehnyt sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen eteen yhtään mitään, kun taas nykyinen hallitus on saanut asian sovittua yhdessä oppositiopuolueiden kanssa. Ei kai kukaan tältäkään osin kuvittele, että tarve uudistukselle syntyi vasta kesällä 2011.

Kaiken kaikkiaan yleinen hokema siitä, että juuri nykyinen hallitus (tämän vaalikauden hallitukset) olisi erityisen päätöksentekokyvytön, saamaton ja epäonnistunut, ei ole totta, mikäli hallituksen aikaansaannoksia vaivaudutaan vertaamaan esimerkiksi sen edeltäjiin.

Nykyinen hallitus on vaihtelevalla menestyksellä (kuntauudistus epäonnistui täysin) tarttunut myös sellaisiin vaikeisiin asioihin, joihin sen edeltäjä ei ole halunnut, uskaltanut tai osannut tarttua, vaikka tarve on ollut huutava.

Eri asia on, että nykyisenkin hallituksen olisi pitänyt pystyä paljon enempään.

Ben Zyskowicz
kansanedustaja (kok), Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat