Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arkkipiispa Leo puhui sananvapaudesta viisaasti

Mielipide
 
Meri Vennamo

Arkkipiispa Leon lyhyt lausuma Ranskan terroritekoja käsitelleessä jutussa (HS 9. 1.) ei herättänyt minussa "tyrmistystä" (HS Mielipide 14. 1.). Päinvastoin se oli viisas ja lämminhenkinen: pyhyyden käsite on tämän päivän maallistuneessa yhteiskunnassa monelle vieras ja vaikea ymmärtää.

Myös Ranskassa asiasta keskustellaan juuri nyt paljon: onko sananvapaudella "double standards", kahdenlaiset säännöt koskien eri uskontokuntien pyhiä?

The New York Timesin päätoimittaja on kertonut haastattelussa, ettei hän julkaise Charlie Hebdo -lehden uusimman numeron profeetta Muhammedia esittävää kansikuvaa, koska lehti ei julkaisisi vastaavanlaista pilakuvaa myöskään Jeesuksesta eikä minkään muunkaan uskontokunnan pyhimmästä.

Uskonnosta riippumatta kaikki tuomitsevat terroriteot, mutta keskustelua sananvapauden rajoista on hyvä käydä. Onko sananvapaudella rajoja? Jos on, missä ne kulkevat?

Tähän keskusteluun arkkipiispa Leo toi mielestäni tärkeän ja olennaisen näkökulman, josta olen hänen kanssaan aivan samaa mieltä.

Meri Vennamo
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat