Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunki kippaa lunta omakotiasujien kiusaksi

Mielipide
 
Raija Jukarainen

Lumi on iloinen asia. Lapset rakastavat laskea mäkeä ja hiihtäjät ovat onnellisia päästessään ladulle. Omakotiasujat sen sijaan eivät aina osaa iloita kaupungin heille lahjoittamista lumimassoista.

Helsingin kaupungin talvikunnossapito toimii paperilla näin: Kaupunki huolehtii sekä ajoratojen että jalkakäytävien talvihoidosta.

Kiinteistön tehtävänä on tonttien sisäänajokohtien avaaminen lumen aurauksen jälkeen. Kiinteistöille kuuluneista tehtävistä aiheutuvat kustannukset katetaan kiinteistöiltä perittävillä kunnossapitomaksuilla.

Käytännössä toimitaan näin: Lumet ajoväyliltä, siis autoteiltä, aurataan jalkakäytäville. Sen jälkeen jalkakäytävät aurataan puoliksi niin, että ajoradoilta siirretty lumi kasataan tonttien edustoille.

Lunta ei kuljeteta pois vaan se kasataan suuriksi valleiksi jalkakäytävän sille reunalle, jossa ovat omakotitalotontit. Lunta kasataan myös tonttien sisääntuloväylille. Ja tämä voi tapahtua pari kertaa päivässä.

Kaikkien meidän yhteinen lumi onkin tontinomistajien lunta, joka pitäisi saada puskettua suurten vallien päälle, jos omassa pihassa ei ole tilaa.

Tontinomistajilla ei ole mahdollisuutta kuljettaa lumimassoja pois vaan ne on yritettävä sijoittaa jonnekin. Etenkin huonokuntoisten ja sairaiden on vaikea selviytyä tästä tehtävästä. Usein pihalla olevan auton edestä löytyy puolen metrin korkuinen osittain jäätynyt lumiläjä.

Ja me vielä maksamme tästä lumesta, jonka itse raivaamme jonnekin. Helsingissä kiinteistöverot ovat myös aika mittavat. Olisiko kohtuutonta, jos kaupunki näitä maksuja vastaan huolehtisi myös siitä, että sisääntuloväylät pidettäisiin auki?

Raija Jukarainen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat