Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen on pidettävä hyvät suhteet Baltian maihin

Mielipide
 
Ari Pesonen

Venäjän-suhteiden ohella meille ovat tärkeitä suhteet Viroon ja myös muihin Baltian maihin, koska maat kuuluvat Natoon. Baltian maat voivat estää myös Suomen turvallisuuteen vaikuttavat päätökset Natossa, koska Natossa päätökset tehdään yksimielisesti.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) viimeaikaiset lausunnot koskien Viroa sekä Viron, Latvian, Tanskan ja Britannian tekemää Venäjää koskevaa EU-aloitetta ovat olleet Suomen ulkopolitiikan kannalta onnettomia.

Viroa on ärsytetty hyödyttömästi ja välit ovat kiristyneet maiden erilaisten Venäjä-näkemysten myötä.

Suomessa olisi syytä päästä eroon vanhakantaisesta ylimielisyydestä Itä-Eurooppaa kohtaan ja pitää hyvät suhteet Nato-Baltiaan. Me emme ole parempia kuin he. He kuuluvat Nato-jäsenyyksien kautta täysin länteen, me emme.

Valtioneuvoston ja presidentin yhteisessä ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa on käsitelty kertaalleen kielteiseen sävyyn osallistumista Yhdysvaltain johtamaan yhteiseen ilmaharjoitukseen Viron Ämarissä. Lopullinen kieltäytyminen harjoituksista olisi voimakas kannanotto Suomen Viron-suhteille ja Viron kautta myös Natoon. Varmasti myös Yhdysvallat tekisi johtopäätöksiä Suomen ulkopoliittisesta linjasta.

Suomelle suhteista Viroon on kysymys myös suhteista Natoon ja Yhdysvaltoihin. Juuri ulkopoliittisista syistä Suomen on ehdottomasti syytä osallistua yhteisilmaharjoitukseen Viron Ämarissä.

Ari Pesonen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat