Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muunneltavia asuntoja tarvittaisiin lisää

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomien verkkosivulla kerrottiin (12. 1.), että "Suomesta tuli monikulttuurinen, asunnoista ei". Lehden mukaan muslimiperheille ei juurikaan rakenneta sopivia koteja.

Kirjoitus antoi epätoivoisen kuvan muslimiperheiden asuntotilanteesta. Ajatus erityisesti muslimeille sopivista asunnoista on yhtä absurdi kuin ajatus luterilaisille sopivista asunnoista. Keskustelunavauksena kirjoitus oli kuitenkin arvokas: erilaisten asumismuotojen tarve on ratkaistava.

Kulttuurien kirjon lisäksi myös muu monimuotoisuus on Suomessa lisääntynyt. Erilaisuutta tuottavat muun muassa sosioekonominen tai työmarkkina-asema, elämäntavat, tyylit ja vakaumukset. Asuntokysymystä ei siis määritä mikään tietty uskonnollinen tai etninen vähemmistö vaan koko väestön muuttuneet asuntotarpeet.

Perhe ei ole elämän loppuun asti lukkoon lyöty kokonaisuus. Perheitä hajoaa ja niitä perustetaan uudelleen. Vaikka biologiset vanhemmat pysyisivät yhdessä, lapset muuttavat aikanaan pois ja elämäntilanteet muuttuvat.

Asumisen ratkaisuihin vaikuttavat nykyisin toimeentulon epävarmuus, pääkaupunkiseudun rakenteellinen asuntopula ja asuntojen kalleus.

Tarvitaan lisää muunneltavia asuntoja, joita voi tarpeen mukaan yhdistää tai jakaa. Muunneltavien asumisratkaisujen lisääminen palvelee kaikkien tarpeita vakaumuksesta ja elämäntilanteesta riippumatta.

Perheiden erilaiset asuinjärjestelyt ja asuntojen käyttötarpeet vaativat inhimillisyyttä ja joustavuutta asumista tarjoavilta palveluilta. Asiaa voi helpottaa paitsi makrotason rakenteellisilla päätöksillä myös hyvillä, asiakaslähtöisillä asumisen palveluilla.

Miriam Attias
hankejohtaja
Suomen pakolaisapu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat