Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elitistiryhmä hyökkäsi työttömien kimppuun

Mielipide
 
Tapio Niemelä

Ansiosidonnaisen työttömyysturvan arkkivihollisista koostuva työryhmä (Heikki Hiilamo, Elina Lepomäki, Tuomas Pöysti, Osmo Soininvaara ja Juhana Vartiainen, HS Mielipide 23. 1.) olisi puolittamassa ansioturvan kestoa mutta samalla korottamassa työttömyyspäivärahaa työttömyyden alussa. Korvaustasoa tosin leikattaisiin, mitä pidemmälle työttömyys jatkuisi.

Käytännössähän tämä tarkoittaisi epätasa-arvon lisäämistä työttömien kesken: palkittaisiin suhteellisen hyvin työllistyviä ja rangaistaisiin erityisen rajusti niitä työttömiä, jotka kelpaavat työnantajille huonommin.

Tämä elitistinen työryhmä ei tunnu tietävän tai välittävän siitä, että työttömiä putoaa koko ajan pois ansiosidonnaisen turvan piiristä peruspäivärahalle, kun he eivät syystä tai toisesta kelpaa työnantajille. Näissäkään tapauksissa työllistymistä ei auta, vaikka korvaustaso romahtaa.

Että se niistä kepillä tehdyistä "työllistymisen kannustimista". Soininvaaran ja kumppaneiden mallilla pudokkaita tulisi vain entistä nopeampaan tahtiin.

Tämänkin työryhmän propagandaviestinnästä huolimatta olisi ymmärrettävä, että liittojen työttömyyskassat eivät todellakaan ole sulkemassa ketään ansioturvan ulkopuolelle. Päinvastoin, kaikki ovat enemmän kuin tervetulleita mukaan järjestäytyneeseen ammattiyhdistysliikkeeseen.

Ay-liike oli keskeisin taho, joka oli luomassa koko ansioturvajärjestelmää. Tämä muistutukseksi, jotta työryhmä ymmärtäisi, miksi tämä on ay-liikkeellekin näin tärkeä asia. Ay-liike on olemassa jäsenistönsä turvaksi kaikenmoisia provokaatioita vastaan.

Tapio Niemelä
metallin komennusmies
Jämsä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat