Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uupunut äiti HS:n mielipidepalstalla: Lapseni vuoroasuminen on ajanut minut jaksamiseni äärirajoille

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Yhä useampi lapsi asuu eron jälkeen vuorotellen molempien vanhempiensa luona (HS Kaupunki 2. 2.).

Kun puolitoista vuotta sitten erosin miehestäni ja muutin pois, oli selvää, että ainoa lapsemme tulee asumaan vuoroviikoin molemmilla vanhemmillaan: muuhun kumpikaan vanhempi ei olisi ikinä suostunut. Vuoroviikkoasuminen on osoittautunut myös lapsen kannalta hyväksi järjestelyksi.

On kuitenkin ollut järkyttävää huomata, miten eriarvoisessa asemassa minä, pois muuttanut äiti, olen verrattuna isään. Koska lapsi on automaattisesti kirjoilla vanhassa kodissaan – tästä voisi toki riidellä oikeudessa kalliisti, isä ei suostu kirjojen siirtoon –, minä olen saanut maksaa lähtijänä kovan hinnan.

Lapsen esikoulupaikka määräytyi isän kodin viereen, vaikka minulla ei ole autoa eikä ajokorttia, toisin kuin isällä. Lapsiviikkoina käytän 2,5–3 tuntia päivässä päiväkoti- ja työmatkoihin, mikä on täysin kohtuutonta. Lapsen kotien väli ei ole kuin muutaman kilometrin, mutta kuljetan lasta bussilla päinvastaiseen suuntaan kuin missä työpaikkani sijaitsee.

Kun lapsi aloittaa ensi syksynä koulun vain 6,5-vuotiaana, hänellä on isänsä kotoa lyhyt ja turvallinen kävelymatka kouluun. Minun kotoani matka on kuljettava bussilla tai jopa kahdella, jos HSL:n Koillis-Helsingin uusi linjastosuunnitelma toteutuu. Matkalla on myös ylitettävä vaarallinen iso tie, joten lapsi ei voi tehdä tätä matkaa yksin. Koulukyytiä ei silti kuulemma voi saada, koska on laki ja säännöt.

Miten tässä tapauksessa on tarkoitus turvata lapsen koulumatka ja äidin mahdollisuus käydä kokopäivätyössä lapsiviikoilla? Olen aivan jaksamiseni äärirajoilla, sukulaiset asuvat kaukana eikä uutta kumppania ole. Miksi mahdottomasta avioliitosta lähtijä joutuu maksamaan näin kovan hinnan siitä, ettei pystynyt enää kestämään lapsen isän kanssa asumista?

Uupunut äiti Helsingistä
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat