Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaikki lukiosta saatu tieto on arvokasta opiskelijalle

Mielipide
 
Henriikka Hiilloskorpi

Arttu Pitkänen oli (HS Mielipide 31. 1.) sitä mieltä, että hän joutuu käymään lukiossa jatko-opintojensa kannalta turhia kursseja ja kritisoi myös lukion "ostettavia" kursseja.

Lukio on yleissivistävä koulutus, mikä on kaikkien opiskelijoiden tiedossa jo ennen sinne hakeutumista. Yleissivistävä tarkoittaa tietämystä laajalti eri aloista. Pakollisia kursseja käydään niin biologiasta kuin filosofiastakin, jotka laajentavat opiskelijoiden yleistietämystä.

Näiden lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus valita haluamansa määrä valinnaisista koulun tarjoamista kursseista: syventäviä ja soveltavia kursseja aineista, jotka kirjoittaa ylioppilaskokeissa tai aineista, jotka muuten vain kiinnostavat.

Voiko ylipäätään olla turhia kursseja? Maailmaa monipuolisesti eri näkökulmista käsittelevät kouluaineet ovat rikkaus, ja oma kantani onkin, ettei turhia kursseja ole. Kaikki tieto on hyödyllistä.

On myös varmasti erittäin tervetullutta, että tietyn alan jatko-opintoihin löytyy näkökulmia myös muilta aloilta. Ei yhteiskunnassa voida toimia, elleivät eri alojen asiantuntijat tee yhteistyötä tai ymmärrä toisiaan.

Mitä tulee siihen, että valinnaisia kursseja, kuten hygieniapassin suorittamisen, voi "ostaa", on hyvä muistaa, että niiden suorittaminen on jokaisen oma valinta. Suurin osa lukion tarjoamista kursseista on kuitenkin ilmaisia. Toisaalta eiväthän lukion oppikirjatkaan ole ilmaisia. Sitä paitsi, voihan siitä "pakon edessä" hankitusta hygieniapassistakin joskus olla hyötyä, esimerkiksi työnhaussa!

Henriikka Hiilloskorpi
abiturientti, Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat