Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mistä laitteet mobiilipelikilpailuun?

Mielipide
 
Tiina Halttunen

Helsingin opetusvirasto asettaa peruskoulut hankalaan tilanteeseen esittäessään koulujen välisiä mobiilipelikilpailuja (HS Kaupunki 27. 1.). Opetusvirastolta saamieni tietojen mukaan mobiilipelien kehittämiseen ja käyttämiseen soveltuvia gps-paikantimella varustettuja laitteita on vain muutamalla verkko-opetuksen pilottihankkeissa mukana olevalla koululla, yhteensä noin sata kappaletta.

Joissain kouluissa laiteongelma on ratkaistu ottamalla oppilaiden omat älypuhelimet opetuskäyttöön, mikä uhkaa oppilaan oikeutta Suomen perustuslain mukaiseen maksuttomaan perusopetukseen.

Oikeuskanslerin marraskuussa 2014 tekemän linjauksen mukaan oppilaalla tulee aina olla mahdollisuus käyttää koulun laitetta, mikäli hänellä ei ole omaa opiskeluun soveltuvaa laitetta tai vanhemmat eivät halua antaa oppilaan omaa laitetta opetuskäyttöön.

Helsinkiläisten koulujen tietokonekuluista on leikattu viime vuosina puolitoista miljoonaa euroa. Opetusvirastolla ei todennäköisesti ole varaa hankkia kouluille pelikilpailuun soveltuvia laitteita niin paljon, että niitä olisi kaupungin kaikkien, lähes 50 000 peruskoululaisen saatavilla.

Suurin osa Helsingin peruskouluista voi siis osallistua kilpailuun vain, jos ne toimivat vastoin oikeuskanslerin oppilaiden omien laitteiden opetuskäyttöä koskevaa linjausta.

Tiina Halttunen
luokanopettaja, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat