Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirjaston sisältö on ulkokuorta tärkeämpi

Mielipide
 
Teemu Hämäläinen

Kahdeksanvuotias tyttäreni näki havainnekuvan uudesta Helsingin keskustakirjastosta ja reagoi spontaanisti: "Hyi, minkä näköinen!"

Totesin olevani valitettavan samaa mieltä. Minulle kirjaston kaatuvasta julkisivusta tulee mieleen tsunamiaalto, joka hautaa alleen suojattomalla aukiolla hortoilevat pienet ihmiset.

Mutta miksi käydään yhä keskustelua siitä, miltä kirjastorakennus voi näyttää?

Minulle kirjaston käyttäjänä olennaista on sisältö eikä ulkokuori. Olen löytänyt vaatimattoman näköisistä, pienistä sivukirjastoista aina hyvää luettavaa.

Jos kirjastoon mennään siksi, että se on niin erikoinen rakennus, motiivit ovat kyllä vääriä.

Kirjasto ei enää tarkoita vain seiniä, joiden sisällä säilytetään kirjoja, vaan palveluja, joita se käyttäjilleen tarjoaa. Miten kirjasto reagoi tiedonjakamisen haasteisiin ja mikä kirjaston funktio voisi olla tulevaisuudessa?

Kirjasto voisi edistää yhteisöllisyyttä ja sosiaalisuutta. Viime vuoden loppuun asti käytössämme oli kätevä mobiilipalvelu. Odotin, milloin sitä olisi kehitetty niin, että se alkaisi hyödyntää olemassa olevaa dataa ja suosittelisi minulle luettavaa tai kertoisi, mitä muut ovat lainanneet.

Palvelu sen sijaan lopetettiin. Virkailijan mukaan sitä ei ollut varaa ylläpitää.

Keskustakirjaston yhteydessä puhutaan rakennushankkeen työllistävistä vaikutuksista, sijainnista, wau-arkkitehtuurista ja kansallismaisemasta. Kaikki tämä on epäolennaista. Jos kirjan sisältö on huttua, hieno kansikaan ei sitä pelasta.

Toivon, ettei keskelle Helsinkiä olla rakentamassa juhlavuoden kunniaksi pompöösiä muistomerkkiä kadonneille kirjastoille.

Teemu Hämäläinen
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat