Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisilla ei ole varaa menettää luottamusta

Mielipide
 
Taito Taskinen

Sisäministeriön työryhmä esittää vapaaehtoisten täydennyspoliisien ottamista poliisin avuksi liikenteenohjaukseen ja järjestyksenvalvontaan (HS Kotimaa 5. 2.).

Luottamus poliisiin on ollut perinteisesti vahvaa, mutta viime vuoden lopulla tehty tutkimus paljastaa, että luottamuksessa on havaittavissa hienoista horjumista. Se johtunee Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarnion lahjusepäilyistä ja keskusteluun nousseesta poliisin tietolähdetoiminnasta.

Jotta poliisi voi täyttää yhteiskunnan sille antamat tehtävät, sen täytyy nauttia kansalaisten luottamusta. Luottamus syntyy, kun yleinen järjestys ja turvallisuus ovat hyvällä tasolla, rikosten selvitysprosentti on suuri ja kun poliisit noudattavat työssään ja yksityiselämässään lakia ja oikeudenmukaisuutta.

Jos poliisin tehtäviä siirretään lähes ammattitaidottomille vapaaehtoisille täydennyspoliiseille, koko poliisikunnan ammattitaito heikkenee, yleinen järjestys ja turvallisuus vaarantuvat, yhä suurempi osa pimeistä rikoksista jää selvittämättä ja kansalaisten luottamus poliisiin lähtee alamäkiluisuun, joka aiheuttaa lumipalloefektin.

Myös yksittäisen poliisin luottamus työkaveriinsa heikkenee. Varsinkin vaarallisissa tehtävissä työn onnistuminen vaatii luottamista siihen, että myös työkaveri on tehtäviensä tasalla.

Taito Taskinen
varanotaari, eläkkeellä
oleva poliisi, Kuopio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat