Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hienoa, että syylliset talouskurjuuteen löydettiin

Mielipide
 
Sanna Salonen

Aiemmin vain rivien välistä on vihjailtu siitä, ketkä ovat syyllisiä nykyiseen talouskurjuuteen. Evan vaalitentissä Antti Rinne (sd), Juha Sipilä (kesk) ja Alexander Stubb (kok) löysivät syylliset. Palkkoja korotettiin liikaa vuonna 2007 (HS Kotimaa 4. 2.), ja syyllisiä ovat tietysti ne, jotka ottivat massiiviset palkankorotukset vastaan.

Myöhemmin seurannut maailmanlaajuinen talouskriisi ei ole sittenkään tainnut vaikuttaa juuri mitään.

Muistan jo 1980-luvun lopulla osallistuneeni postinkantajana ja sairaala-apulaisena työskennellessäni holtittomiin kulutusjuhliin: ostin osamaksulla elämäni ensimmäiset stereot ja videot. Olin siis osaltani syyllinen myös 1990-luvun alun lamaan.

Muistakaa nyt kaikki sosiaalityöntekijät, sairaanhoitajat, lähihoitajat, opettajat ja metallimiehet rahakasoja pöyhiessänne, miten suuria syyllisiä te olette.

Muistan tuolloin itsekin maksaneeni lapsen harrastusmenoja ja ostaneeni polkupyörän, jolla pääsee kulkemaan myös talvella hyvin töihin. Ei ollut ahneudellani mitään rajoja.

Muistan, miten eräskin asiakkaani työllistyi juuri tuona vuonna avoimille työmarkkinoille ja sai ensimmäisen kerran vuosikausiin vähän enemmän rahaa käyttöönsä. Olisi pitänyt neuvoa häntä olemaan ottamatta valtavaa palkankorotusta vastaan. Suomi ei olisi nyt tässä suossa. Rangaistushan tästä ahneudesta vääjäämättä seuraa. Kenties palkkojen puolittamiset – tai ehkä kuitenkin massiiviset irtisanomiset.

Sanna Salonen
Joensuu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat