Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ydinaseiden riisunta ei ole haihtuva utopia

Mielipide
 
Mikael Böök

On hyvä, että HS muistuttaa ydinasevarustelusta (Sunnuntai 1. 2.). Tätä aihetta koskevassa jutun kuvatekstissä oli kuitenkin asiavirhe, joka kaipaa korjausta.

Kuvatekstissä sanottiin, että vuonna "1983 eri puolilla Länsi-Eurooppaa, myös Suomessa, nähtiin rauhanliikkeen isoja mielenosoituksia euro-ohjuksia vastaan. Neuvosto-ohjukset eivät joutuneet aktivistien hampaisiin".

Tuon väitteen kumoamiseksi tarvitaan oikeastaan vain kolme kirjainta: END. END eli European Nuclear Disarmament (Euroopan riisuminen ydinaseista) oli riippumaton rauhanliike. Sitä edustivat muiden muassa E. P. Thompson ja Alva Myrdal.

Neuvostoliitossakin esiintyi riippumattomia rauhanaktivisteja, jotka käänsivät ja levittivät END:n vetoomusta: "Vaadimme kahta suurvaltaa vetämään pois kaikki ydinaseet Euroopan alueelta. Erityisesti vaadimme Neuvostoliittoa lopettamaan keskipitkän matkan SS 20 -ohjusten tuotannon sekä Yhdysvaltoja olemaan panematta täytäntöön päätöstä kehittää risteilyohjuksia ja Pershing II -ohjuksia käytettäviksi Länsi-Euroopassa."

Ydinaseiden riisunta ei ole haihtuva utopia vaan käytännöllinen tehtävä, jossa journalistit ja lehdistö voisivat ehkä auttaa jopa nykyistä paremmin – END:n hengessä.

Mikael Böök
tietokirjailija, Loviisa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat