Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtion rahoja tarvitaan muualla Suomessa

Mielipide
 

Keskeisiltä päättäjiltään Helsinki-keskeinen hallitus aikoo viedä eduskunnan päätettäväksi jättikalliin Pisararadan rahoituksen, vastoin seinäjokisen esittelijän Paula Risikon (kok) tahtoa. Pääkaupunkiseutua ja etenkin Helsinkiä palvelevan hankkeen valtio-osuus olisi vallan 600 miljoonaa euroa.

Viime vuosien suuret väylähankkeet, Kehä III, kehärata, länsimetro ja suunnitelma metron jatkamiseksi itään, ovat kaikki maksaneet ja maksamassa valtiolle suunnattomia summia. Pääkaupunkiseutua palveleviin töihin on käytetty valtavasti myös muun Suomen veronmaksajien rahoja.

Suomea olisi tärkeä kehittää tasapuolisesti, ei vain ruuhka-Suomea suosivasti. Valtio voisi käyttää Pisararadan rahoja vaikkapa vuosikymmeniä haaveiltuun Savon oikorataan Lahdesta Heinolan kautta Mikkeliin. Konkreettisempi lähiajan kohde voisi olla myös esimerkiksi ehdottoman välttämätön Oulun ja Kemin välinen moottoritie.

Myös Uudellamaalla pitäisi toteuttaa ensin lisäraide Keravalta Riihimäelle ja kaupunkiradan jatkaminen Espooseen.

Helsinki itse on ollut ajamassa Helsingin ratapihan ruuhkauttamista myymällä keskusaseman ratapihan länsialueen tontit toimistotalotonteiksi niin, että uusia henkilöliikenneraiteita ei enää pystytä rakentamaan. Nyt sitten huudetaan valtiota päärahoittajaksi, jotta kaupunki saisi käytännössä ilmaiseksi metromaisen tunneliradan palvelemaan koko Helsingin niemeä.

Jos Helsinki haluaa Pisaransa, niin maksakoon myös sen. Tärkeintä on, että nykyinen hallitus ei sido päätöksellään uutta hallitusta, jonka liikennepoliittinen näkemys voi olla täysin toinen.

Matti Huhta
Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat