Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päättäjät haluavat näyttävän kirjaston

Mielipide
 
Uolevi Kärkkäinen

Helsingin kulloisetkin päättäjät haluavat nimensä historiaan päättämällä rakentaa monumentteja.

Espoolaisen Teemu Hämäläisen mielipidekirjoitus (HS 6. 2.) osui oikeaan. Päättäjät haluavat näyttäviä seiniä eivätkä niinkään ole kiinnostuneita sisällöstä.

Julkisuudessa on spekuloitu uuden kirjaston vaikutuksista Helsingin lähikirjastoihin, kun pelätään kirjastotoiminnan keskittymistä. Poliitikot ovat tietenkin kieltäneet tässä vaiheessa negatiiviset vaikutukset.

Digitaalisen vallankumouksen aikana tuntuu oudolta, että Helsingissä investoidaan sata miljoonaa euroa menneen ajan kirjastoon. Tuskaa helpottaa valtion 30 miljoonan euron tuki.

Kirjaston nimikin alkaa olla vanhentunut, saahan kirjastosta jo nyt lainata vaikka suksia tai työkaluja, puhumattakaan musiikista tai elokuvista. Aiemmin vastaava nimi oli lainaamo. Olisiko se osuvampi?

Kirjastoja pitäisi kehittää enemmän laaja-alaisiksi, moni-kulttuurikeskuksiksi, jotta asiakkaiden ei tarvitsisi hyppiä paikasta toiseen. Näin myös julkinen raha olisi tehokkaammassa käytössä.

Mielellään näkisi Helsingin kirjastoväen ajatuksia tai suunnitelmia sähköisen kirjastotoiminnan kehittämisestä. Sähköisessä kirjastossa vain mielikuvitus on rajana, eikä kaikkea tarvitse keksiä itse.

Kun nykynuoret ja tulevat sukupolvet ovat entistä enemmän "riippuvaisia" sähköisen tiedonvälityksen tarjonnasta, on todella haasteellista, miten kirjastot kykenevät houkuttelemaan asiakkaita. Ja nyt ei kannata vertailla tämän hetken kokemuksia vaan kehityssuuntaa 20–30 vuotta eteenpäin.

Uolevi Kärkkäinen
Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat