Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työpaikkojen vienti ulkomaille on lopetettava

Mielipide
 
Helsingin Sanomat
Adam Korpak
Kuva: Adam Korpak

Katja Boxbergin juttu yli 50-vuotiaiden työllistymisestä (HS 2. 2.) osui aivan oikeaan. Se osui myös minuun, 56-vuotiaaseen, joka irtisanottiin valtio-omisteisesta yhtiöstä noin kuudenkymmenen muun mukana, koska työmme siirrettiin Viroon. Kaiken lisäksi meidän piti käydä opettamassa virolaiset tekemään työmme.

Kuka pysäyttäisi suomalaisen työn ulkoistamisen? Suomessa on täysin vaiettu siitä, kuinka paljon työtä viedään ulkomaille. Paljon on korjattavaa, jos työn teettäminen ulkomaisella työvoimalla ulkomailla on edullisempaa kuin työn teettäminen kotimaassa. Jos ulkoistetut työt tehtäisiin kotimaassa, verotuloja tulisi kotiin enemmän ja ostovoima lisääntyisi. Kansa ja maa voisivat paremmin.

Kukaan poliitikko tai päättäjä ei tunnu olevan huolissaan tästä kummallisesta suuntauksesta. Ulkoistamista ulkomaille tapahtuu koko ajan suomalaisten kustannuksella, mutta asian annetaan vain tapahtua.

Suomalainen työntekijä, jolla on valtavasti osaamista ja kokemusta sekä ylpeyttä tehdä työtä oman maansa hyväksi, heitetään sivuun ja korvataan virolaisella, puolalaisella tai intialaisella työntekijällä jossain rajojemme ulkopuolella. Ulkomailla tehty työ on mekaanista, siitä puuttuvat ylpeys ja halu palvella työnantajan ja kotimaan etuja.

Kuten HS:n jutussa todettiin, viittäkymmentä ikävuotta lähellä olevat työnhakijat jätetään uusia työpaikkoja jaettaessa sivuun liian vanhoina. Ihan niin kuin nuori polvi pystyisi yksin kantamaan vastuun isoista asioista. Samaan aikaan eläkeikää aiotaan nostaa. Onhan se jo nähty, ettei yhteiskunta näin toimi. Suomella ei mene hyvin.

Monet suomalaiset kiinnittävät tulevissa vaaleissa huomiota puolueisiin ja ehdokkaisiin, jotka haluavat tuoda työt takaisin kotimaahan. Toivottavasti joku ottaa asian hoitaakseen ennen kuin on myöhäistä. Asiasta pitää puhua, ja sille pitää oikeasti tehdä jotain.

Haalistuuko joutsenlippu?
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat