Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rakentaminen uhkaa Tampereen viheralueita

Mielipide
 
Seppo Aura

Täydennysrakentaminen uhkaa Tuomarinkylän ja Katajanokan (HS Mielipide 8. 2.) ohella viher- ja puistoalueita myös Tampereen Eteläpuistossa. Yleissuunnitelman mukaan alueelle ehdotetaan uusia kerrostaloja, yhteensä 180 000 kerrosneliötä 2 500 asukkaalle. Tammerkosken rantojen, Eteläpuiston ja Pyynikin viherverkosto, joka liittää kaupungin teollisen historian, Hämeenpuiston kulttuuriympäristön ja kaupunkiluonnon ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi, on näin uhattuna.

Tarjolla olisi puistomainenkin vaihtoehto, jossa täydennysrakentaminen tapahtuisi nykyistä ruutukaava-aluetta eheyttäen 90 000 kerrosneliöllä ja Eteläpuisto kaupunkipuistoksi kehittäen, mutta tämä ei kelpaa kaavoittajille ja päättäjille. Mieluummin halutaan tuhota viher- ja puistoalue tuottoisaksi arvioidun lisärakentamisen tieltä. Samalla katkaistaan Museoviraston rakennetuksi kulttuuriympäristöksi luokitteleman, 1800-luvulta säilyneen Hämeenpuiston esplanadin eteläpää.

Pro Eteläpuisto -liike on kerännyt nimiä adressiinsa ja kulttuuriväki on vedonnut kaavoittajiin ja päättäjiin, mutta toistaiseksi tuloksetta. Jaamme katajanokkalaisten kanssa huolen kaupunkikehityksen suunnasta.

Seppo Aura
tekniikan tohtori, Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat