Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korkeakoulujärjestelmän joustavuutta on lisättävä

Mielipide
 
Tapio Huttula

Helsingin yliopiston rehtori Jukka Kola (HS Mielipide 1. 2.) kommentoi ansiokkaasti yliopiston näkökulmasta Tutkimus- ja tiedeneuvoston ehdotuksia (HS Kotimaa 30. 1.) korkeakoulutuksen uudistamiseksi.

Yhteistyön lisääminen yliopistojen kanssa on myös ammattikorkeakoulujen kannalta tärkeää.

Yhteistyön lähtökohtana täytyy olla yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen erilaiset tehtävät ja niiden kehittäminen, kuten Kola painotti.

Korkeakoulujärjestelmän joustavuutta on lisättävä, jotta esimerkiksi opiskelijoiden opintopoluista tulee entistä sujuvampia. Resurssien niukkuus edellyttää myös järkevän yhteistyön mahdollistamista.

Tavoitteena tulee olla korkeakoululaitos, kokonaisuus, joka tuottaa erilaista osaamista, tietoa ja innovaatioita tarvitsijoille.

Tarvitaan erilaisia vahvoja korkeakouluja ja niiden hyvää yhteistyötä. Olennaista on myös tunnustaa se, että maan eri alueet voivat tarvita erilaisia korkeakouluratkaisuja.

Ammattikorkeakouluilla on tulevaisuudessa keskeinen rooli työelämän ja alueiden kehittämisessä, ammatillisen korkeakoulutuksen tuottamisessa ja osaamisen siirrossa työelämään.

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto on ammattikorkeakouluille keskeinen väline kehittää työelämää ja vahvistaa työelämässä olevien asiantuntijoiden osaamista. Samalla se on myös tehokas tapa siirtää osaamista korkeakoulusta yksittäiseen yritykseen tai julkisorganisaatioon.

Tutkintoon liittyvä työelämän kehittämistehtävä on työelämälähtöisintä kehittämis- ja innovaatiotoimintaa, mitä tiedän.

Soveltava tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta ovat olennainen osa ammattikorkeakoulujen tehtävää. Ammattikorkeakoulu voi kehittää koulutustaan vain, jos se tutkii ja ennakoi työelämän ja toimialojansa kehitystä.

Tapio Huttula
rehtori, Humanistinen
ammattikorkeakoulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat