Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lapset voi viedä päiväkotiin myös polkupyörällä

Mielipide
 
Salla Makkonen

Nimimerkki Uupunut äiti Helsingistä kirjoitti (HS Mielipide 3. 2.), että hänellä kuluu kohtuuttomasti aikaa päiväkoti- ja työmatkoihin, koska hänellä ei ole autoa ja busseja joutuu vaihtamaan.

Itse en kortittomana ja autottomana käytä samasta syystä myöskään busseja. Perheemme elämäntapa on pyöräillä ja liikkua jalan.

Saatuaan lapsia useimmat ihmiset unohtavat pyöräilyn ja kävelemisen edut, koska autoilun koetaan olevan nopein ja vaivattomin tapa liikkua. Pyöräily varsinkin lapsi kyydissä on fyysisesti raskasta mutta paljon virkistävämpää kuin autossa istuminen. Pyöräilijän ei tarvitse myöskään miettiä parkkipaikkoja tai pysäköintimaksuja. Monesti jo auton pysäköinti vie niin paljon aikaa kaupunkialueella, että pyörällä pääsee perille vähintään samassa ajassa.

Lasten kuljettamiseksi voi pyörän tarakalle kiinnittää tarakkaistuimen, ja tavarataloissa myytävät laadukkaat lastenkuljetuskärryt sopivat jopa kahden esikouluikäisen kuljettamiseen.

Lapsille voi olla elinikäiset hyödyt siitä, jos hyötyliikkuminen opetellaan pienestä pitäen. Jo kolmevuotias jaksaa kävellä ainakin kilometrin matkan päiväkotiin.

Omat lapseni ovat tottuneet kävelyyn ja pyöräkyyteihin, joten autokyytejä he eivät osaa kaivata. Pyörä- ja kävelymatkat ovat hyvää jutusteluaikaa, jota ei kiireisenä päivänä muuten välttämättä järjestyisi.

Tavallisena koulupäivänä kulutan 1,5 tuntia pyörämatkoihin, kun välissä vien ja haen lapset päiväkodista. Kun illalla päästään kotiin, liikuntaa on tullut jo niin paljon, ettei erikseen tarvitse lähteä lenkille.

Pyöräily ja kävely ovat vanhemmille laatuaikaa, jos siihen niin asennoituu.

Salla Makkonen
opiskelija, kahden pienen
lapsen äiti, Joensuu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat