Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisia lentoemäntiä ei enää palkata

Mielipide
 
Thelma Åkers

Kirjoitus yli 50-vuotiaiden työllistymisestä (HS 2. 2.) nosti esiin ilmiön, jonka kanssa lentoemännät ja stuertit ovat kamppailleet kohta neljätoista vuotta. Tilanteemme poikkeaa siinä, että työpaikkamme pysyvät Suomessa, mutta työntekijät tuotetaan vuokratyöntekijöinä halpatyömaista. Suomalainen työ kaukolennoilla teetetään heillä pilkkahinnalla ja vakituiset työntekijät lomautetaan, yhteiskunnan tukemana.

Asian merkittävyyttä ei haluttu nähdä silloin, kun ensimmäiset aasialaiset tulivat suomalaisiin lentokoneisiin vuosia sitten. Perusteena heidän rekrytoinnilleen käytettiin kielitaitoa. Vaatimus on vuosien saatossa menettänyt merkitystään, kun aasialaisten matkustajien vieraiden kielten osaaminen on huomattavasti parantunut.

Halpatyöntekijöiden määrä on kuitenkin vain kasvanut. Tämän seurauksena kotimaisia lentoemäntiä tai stuertteja ei ole palkattu kansalliseen lentoyhtiöön pian kahdeksaan vuoteen.

Tiedossa ei ole vieläkään, että suomalaisia oltaisiin palkkaamassa, vaikka Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys alensi palkkoja ja neuvotteli erikseen uusille työntekijöille vieläkin halvemman niin sanotun taloontuloryhmän.

Seuraavan hallituksen täytyy saada tämä kehitys pysähtymään. Muuten Suomesta viedään työ ulkomaille, ja ainoina sinivalkoisina jäljelle jäävät työttömät.

Thelma Åkers
puheenjohtaja, Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat