Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lämmin päivällinen vuoropäivähoidon lapsille

Mielipide
 
Pauliina Kupiainen

Kaksi- ja neljävuotiaat lapseni ovat hoidossa espoolaisessa vuoropäiväkodissa. Jos olen ilmoittanut lapseni hoitopäivän päättyvän kello 18.30, vain kaksivuotias lapseni saa päivällistä kello 17. Kolme vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille lapsille päivällistä ei tarjota, jos heidän hoitopäivänsä päättyy kello 18.30:een mennessä.

Lapset ovat syöneet lounaan kello 11 ja välipalan noin kello 14, minkä jälkeen he saavat päiväkodin linjauksen mukaan näkkileipää samalla kun alle kolmevuotiaat ja puoli seitsemän jälkeen haettavat lapset syövät päivällistä.

Hulluinta käytännössä lienee se, että jos ruokaa jää päivällisellä yli, sitä ei saa tarjota niille lapsille, jotka syövät pelkkää näkkileipää. Omien eväiden syöntikään ei ole mahdollista.

Tämä Espoon käytäntö on pöyristyttävä lasten kehityksen ja ravitsemuksen näkökulmasta ja saattaa myös lapset iän perusteella eriarvoiseen asemaan.

Neuvolasuositusten mukaan lapselle pitäisi tarjota aamiaisen, iltapalan ja välipalan lisäksi kaksi lämmintä ateriaa päivittäin. Lapselta jää yksi ateria välistä, kun päivähoidossa jää päivällinen saamatta ja kotona ruoka ehtii pöytään vasta iltapalan aikoihin. Jos tarkoitus on säästää rahaa, onko lasten ruuatta jättäminen vuoropäivähoidossa oikea kohde?

Pauliina Kupiainen
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat