Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisin tehtävät pysyvät poliisilla

Mielipide
 
Timo Kerttula

Taito Taskinen otti kantaa (HS Mielipide 7. 2.) sisäministeriön täydennyspoliisityöryhmän esitykseen. Taskinen lausui huolensa siitä, mitä tapahtuu, jos poliisin tehtäviä siirretään täydennyspoliiseille. Hänen mukaansa poliisikunnan ammattitaito heikkenisi, yleinen järjestys ja turvallisuus vaarantuisivat, pimeistä rikoksista yhä suurempi osa jäisi selvittämättä, kansalaisten luottamus poliisiin lähtisi luisuun ja poliisin luottamus työkaveriinsa heikkenisi.

Täydennyspoliisityöryhmä ei ole esittänyt poliisin tehtävien siirtämistä täydennyspoliiseille. Kyse olisi poliisihenkilöstön täydentämisestä eikä sen korvaamisesta. Työryhmän esitys täydennyspoliisien tehtävistä poikkeusoloissa vastaa niitä tehtäviä, joihin täydennyspoliisia on jo tähän asti voitu käyttää. Työryhmä on esittänyt täydennyspoliisin rajoitettua käyttömahdollisuutta myös niin sanotuissa normaalioloissa.

Täydennyspoliiseja voitaisiin esityksen mukaan käyttää järjestyksenpitotehtävissä yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa. Lisäksi heitä voitaisiin käyttää liikenteen ohjauksessa.

Työryhmä esittää täydennyspoliiseille myös perus- ja lisäkoulutusvaatimuksia. Tällä pyritään siihen, että täydennyspoliiseja voitaisiin todella hyödyntää poikkeusoloissa varsinaisen poliisihenkilöstön täydentäjinä.

Työryhmän loppuraportti on parhaillaan lausuntokierroksella. Mahdollisten poliittisten päätösten aika tulee myöhemmin.

Timo Kerttula
lainsäädäntöneuvos,
täydennyspoliisityöryhmän
puheenjohtaja, sisäministeriö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat