Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon kaupunginteatterille viimein oma talo

Mielipide
 
Heikki Pohjala

Marja Salmela puuttui (HS Kaupunki 10. 2.) tärkeään asiaan, kun hän kirjoitti päätöksenteon vaikeudesta Espoossa.

Haluaisin Espoon kaupunginteatterin osalta lisätä pari seikkaa. Kun Salmela sanoi, että teatteri on roikkunut löysässä hirressä jo 15 vuotta, niin tosiasiassa tätä hirressä roikkumista eli oman teatteritalon puutetta on kestänyt jo 25 vuotta teatterin perustamisesta lähtien.

Erikoisinta tässä on ollut se, että kun Espoon kulttuurilautakunta perusti jo vuonna 1976 teatterijaoston, tuon jaoston päätökset teatteritaiteen kehittämisestä eivät kuitenkaan johtaneet mihinkään.

Espoon kaupunginteatterin toiminta väliaikaisissa Revontulihallin tiloissa alkoi vuonna 1992. Väliaikaisuutta on kestänyt siis jo 22 vuotta. Nyt tosin näyttää siltä, että väliaikaisuus voisi päättyä, sillä Espoon kaupunki haluaa tehdä ratkaisun vuoden 2015 loppuun mennessä. Toivokaamme, ettei vanha antiikin sanonta "Vestigia terrent", jäljet pelottavat, toistuisi.

Salmela antoi ymmärtää, että rahaa hankkeelle ei ole olemassa. Kuitenkin rahoitus oli valmiina jo vuosituhannen vaihteessa 15 vuotta sitten, kun teatteria suunniteltiin Keilaniemeen. Tuolloin teatterilaisten ajama hanke ammuttiin alas maisemallisten seikkojen avulla.

Nykyisenkin teatteritalohankkeen rahoitus on helposti hoidettavissa, jos vain tahtoa on. Tahtoa olisi kyllä aika pian löydyttävä ennen kuin nykyinen väliaikainen tila, Revontulihalli, rapistuu käsiin.

Espoon kaupunginteatteri, Suomen kansainvälinen teatteri, on ohjelmistollaan ja vastuullisella toiminnallaan osoittanut ansaitsevansa pysyvän oman teatteritalon.

Heikki Pohjala
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat